Gogosi la cuptor

de deyutzky in Dulciuri, 24 Ian 2017 | 41697 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa!
De mult, aveam in plan sa incerc reteta de gogosi la cuptor, iar acum le-a venit randul. Tare bune sunt pufoseniile astea, dar si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. 
Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Laurei Adamache. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru cca. 30 gogosi:
  • aprox. 500-550 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 225 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 100 g unt moale la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • In plus:
  • 100 g unt topit pentru uns gogosile la final
  • zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor:

Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam drojdia in lapte si o lasam aprox. 10 minute pana cand se umfla. 

Adaugam restul de zahar si de lapte, oul, esentele si untul moale taiat cubulete. Framantam putin, apoi adaugam sarea. Framantam bine aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Daca este lipicios, mai adaugati putina faina. 

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam aluatul sa creasca intr-un loc cald, aproximativ 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului. Foaia de aluat nu trebuie sa fie nici prea subtire, nici prea groasa, sa aiba aprox. 5-7 mm grosime.

Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde, decupam aluatul, iar interiorul cercurilor il vom decupa cu un capac de sticla. 

Punem gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca la loc cald 15-20 de minute. 

Coacem gogosile in cuptorul preincalzit la foc mediu, cca. 15-17 minute, pana cand se rumenesc deasupra. Eu le-am lasat 10 minute pe treapta din mijloc a cuptorului, apoi inca 5-7 minute pe treapta de sus. 

Le scoatem din cuptor si le lasam putin la racit, cam 3-5 minute, apoi cat inca sunt calde, le ungem cu unt topit. La final le dam prin zahar, doar pe o singura parte. 

Va doresc Pofta Buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

deyutzky 1

25.10.2018, 23:13

dantes 1

29.09.2019, 09:37

Delicioase!

Caty 1

09.02.2023, 16:05

Super Rețeta! 🤗😘 Ani de zile am făcut gogoși după aceasta Rețeta, apoi am pierdut-o și nu știam unde sa o caut. Acum abia aștept sa fac din nou.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosele ineluse